BUTIK

PRODUKTER FRÅN VERKLIGHETEN

Vi odlar mycket här i Verkligheten och säljer gärna det vi själva inte gör av med. Till våra marknader fixar vi en liten butik i stallet. Där finns ett urval av noga utvalda produkter, alla med stor hänsyn till människa och miljö. Du kan tex hitta ekologiska tvålar från Klockargårdens, linoljeprodukter från Kulturhantverkarna, ekologiska fröer från ECO Grow och rengöringsprodukter från Iris Hantverk. Från oss i verkligheten brukar det finnas både tovat och prylar i trä. På vårmarknaden säljer vi även en massa olika förodlade grönsaksplantor. På julmarknaden kan du instället hitta fröhjärtan till fåglarna, jullimpor och julgrupper till julkalaset.

GRÖNSAKER

Vi odlar mycket grönsaker här på gården och säljer överskottet via direktförsäljning på gården men också via REKO Linköping på Facebook. Alla grönsaker är småskaligt och ekologiskt odlade utan stora maskiner, de är dessutom endast gödslade med näring från gårdens djur. Mer hållbart än så blir det inte!

REKO

Kika in på REKO Linköping för information om nästa utlämningstillfälle. Vi säljer inte på alla utlämningar så håll utkik efter ett inlägg från Verklighetens Gård!

PRYLAR I ENE

Vi har många fina gamla enar här i Verkligheten. En av dem lutade över vägen och var inte längre särskilt fin, den tog vi istället ner och gjorde saker av, bland annat äggkoppar och äggförvaring.

Ägghållarna från Verkligheten är inoljade med paraffinolja. Använd i kylen, i skafferiet eller på köksbordet! De doftar dessutom fantastiskt!

ÄGG

Våra höns ger oss de godaste ägg med den gulaste gula man kan tänka sig. De går i en stor gård där de hittar både mask och gräs att äta. Vi har olika raser och därför även olika färg på äggen, vita, bruna, gröna och turkosa.

Ibland finns ägg till försäljning, sväng förbi eller hör av dig så har vi säkert över. Vi tar 40 kr för ett tolvpack.

Tuppen Doris Tuppen knut

LAMMSKINN

Vi bereder alla lammskinn och säljer de efter hand när de kommer in. Håll utkik på Verklighetens Gård på Facebook, när det finns kommer vi även sälja skinnen på våra marknader.

Läs mer om våra marknader här.

IRIS HANTVERK

I slutet av 1800-talet startades ett litet borstbinderi i Stockholm. Det blev en lyckad rörelse, så lyckad att den finns än idag. Nu, som då dras varje borste för hand av människor som saknar synförmåga. Handgjort och fingertoppskänsla får här en ny dimension. Alla borstarna är av exklusiv design och tillverkas mestadels av naturmaterial.

Deras vision och mål är att få återväxt i det traditionella hantverksyrket som borstbinderiet är. Detta genom att föra ut hantverkarnas gedigna kunnande i produkter av funktionell och god design i kombination med kvaliteten av naturmaterial.

Från Iris Hantverk säljer vi diskdukar, diskborstar, skursvamp och sopset.

Läs mer om Iris Hantverk på deras egen sida.

Diskborstar Diskdukar

KULTURHANTVERKARNA

Färgerna och ytbehandlingsprodukterna från Kulturhantverkarna är baserade på svensk linolja av högsta kvalité och äkta pigment. Kulturhantverkarna är ett litet företag där framtagning, utveckling och tillverkning sker i Stockholm med hållbarhet, miljö och kvalité som fokus. De är totalt hängivna den ytbehandling som hör till byggnadsvården och framtiden.

Från Kulturhantverkarna säljer vi linoljesåpa och linoljeimpregnering.

Läs mer om Kulturhantverkarna på deras egen sida.

linoljeimpregnering

KLOCKARGÅRDENS

Klockargårdens är ett familjeföretag med passion för hudvårdsprodukter & doftljus. De har funnits i Norbergs sedan 1988. Norberg ligger i norra Bergslagen och mitt bland milsvida skogar och blänkande vattendrag. För Klockargårdens är det just naturen som är den största inspirationskällan. För dem är det självklart att skapa produkter som är snälla både mot naturen och människan.

Deras fokus har alltid varit att skapa roliga, vackra, väldoftande och vårdande produkter. Tanken är att det enkla är det bästa, så rena och naturliga råvaror som möjligt. Exempel på vanliga ingredienser är oljor från nötter och frön, blommor, örter, bivax, havregryn och äkta eteriska oljor. De använder alltid ekologiska råvaror då det finns och i ekotvålarna är det alltid bara ekologiska ingredienser.

Från Klockargårdens säljer vi olivtvål, citrontvål samt hundschampoo och ett fint tvålfat av trä.

Läs mer om Klockargårdens på deras egen sida.

ECO GROW

Eco Grow är ett litet nystartat företag som endast tillhandahåller ekologiska fröer. Genom att välja ekologiskt framtagna fröer, där användandet av kemikalier vid odlingen har minimerats, bidrar du till en långsiktig hållbar utveckling både för din egen hälsa och för vår planet. Fröerna från Eco Grow är certifierade enligt SOIL ASSOCIATION.

Läs mer om Eco Grow på deras egen sida.

Maila oss för mer info!